İçeriğe geç

Boşboğaz Deyim Mi

Boşboğazın anlamı nedir?

Türkçe-Türkçe sözlükte indiscretet kelimesinin anlamı: Uygunsuz bir şey söylemeden rahat edemeyen kimse. Gizli tutulması gereken şeyleri söyleyen, sır tutmayan kimse (Şeylerdeki özellikler her biri birer varlık biçimidir: “Ben de varım” derler.)

Boş boğazlık ne demek?

ѻ Gevezelik (davranış): Gizli kalması gereken bir şeyi söylemek, gevezelik etmek: Keleş, küçüklüğünden beri gevezelik eder ve istediğini, istediği kişiye söylerdi (Memduh Ş. Esendal).

Boşboğaz nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla “empty neck” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “saçmalık” şeklinde olmalıdır.

Sıkboğaz etmek deyimi ne anlama gelir?

AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Birini bir şeye zorlamak, baskı altına almak.

Bokboğaz nedir?

Gübre böcekleri veya koku böcekleri, kısmen veya tamamen dışkıyla beslenen böceklerin genel adıdır. Bu türlerin çoğu, Coleoptera takımında sınıflandırılan Scarabaeidae ailesinin Scarabaeinae ve Aphodiinae alt familyalarının üyeleridir.

Bungun ne demek TDK?

Kubbealtı Sözlük s. (< bun-gun) günlük konuşma dili. Sıkıntılı, kasvetli.

Boş yok ne demek?

Empty Yok, BiP kullanıcılarına özel dikkat ölçümüne dayalı ödüllü bir İnternet paketi yarışma servisidir. Kullanıcı ekranda 3 bardak görür. Bardaklarda 1 GB, 2 GB veya 3 GB olmak üzere farklı ödüller bulunur.

Boş bulunup ne demek?

Boş durmak AÇIKLAMA: Dikkatsiz ve dalgın bir durumda olmak.

Boğazlık ne kadar?

Boyunluk Sık Sorulan Sorular Orthocare 1181 Sünger Boyunluk %11 indirimle 244 TL, Orthocare 1190 Nelson Boyunluk %11 indirimle Nelson Tipi Boyunluk 261 TL, Orthocare 1140/3 Vitra Boyunluk %11 indirimle 340 TL Siz de olabilirsiniz.

Boşboğaz neden bitişik?

Blank talker, sır saklayamayan konuşkan insanlar için kullanılan bir kelimedir. “Blabbermouth” kelimesini ayrı ayrı yazanlar hata yaparken, yan yana yazanlar doğru yazıyor. “Blank” nasıl doğru yazılır? Blank, yan yana yazılması gereken bir kelimedir.

Boşu boşuna ayrı mı?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…

Sıkboğaz ayrı mı?

Bu kelime sıklıkla sikboğaz olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı yaygın larenjit şeklinde olmalıdır.

Sıkboğaz nedir?

[1] “Birini bir şey yapmaya zorlamak” ifadesinde kullanılır, bu da “birini baskı altına almak” anlamına gelir.

Deyim olarak ne demek?

Dilbilimde deyim, kavram ve durumları hoş bir dille veya belirli bir yapı veya söz dizimiyle ifade eden, çoğu zaman gerçek anlamlarından farklı bir anlama sahip sözcüklerden oluşan formülsel sözcük veya ifade grubudur.

Deyim olması ne demek?

Deyim: Gerçek anlamlarının dışında bir anlamı olan iki veya daha fazla sözcükten oluşan formül sözcüklerdir. Deyimlerimizin Özellikleri: – Deyimler en az iki sözcükten oluşur.

Bandon sözlük anlamı nedir?

Bandon (Yunanca: βάνδον) Bizans’taki idari bölge birimi ve en önemli askeri birimdi. Bandon, Latince bandus ve bandum (“bayrak”) sözcüklerine benzer ve Cermen kökenlidir. Gotça bandwō sözcüğünden türemiştir.

Boşlamak ne demek?

[1] Kayıtsız davranın, artık ilgi göstermeyin.

Bölenin anlamı nedir?

Matematikte, bir tam sayının böleni, o sayıyı elde etmek için bir sayı ile çarpılması gereken tam sayıyı ifade eder. Bölünebilirlik, bir sayının kendisinden küçük bir sayıya bölündüğünde kalanın 0 (sıfır) ve bölümün bir tam sayı olması gerçeği olarak tanımlanır.

Bolge ne demek?

Bir bölge, çeşitli fiziksel, insan veya insan-çevre etkileşimleri nedeniyle oluşan bir alandır. Bölgeler, bazı verilere (örneğin demografi) göre alt bölgelere ayrılır. Astrofizikte, bazı bölgelerde açık yıldız kümeleri gibi bilimsel olarak uzmanlaşmış terimler vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gecelik Escort