İçeriğe geç

Src Yaşı Kaç Oldu

65 yaş üstü src uzatıldı mı?

SRC’nin yaş sınırı 69 olup, geçici/kalıcı düzenleme 31.12.2018 tarihinde yapılmıştır.

Src alma yaşı kaç?

SRC 1 belgesi almak isteyen kişilerin; en az 26, en fazla 65 yaşında olması gerekmektedir. Minibüs şoförleri için SRC belgesi yaş sınırı 19’dur.

65 yaş üstü şoförlük yapabilir mi?

8 Ocak 2018 tarihli Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 34. maddesinde, pandemi nedeniyle en az 66 yaşında olması gereken sürücülerde aranan nitelik ve şartlar 31 Aralık’a değiştirildi.

70 yaşında ticari araç kullanabilir mi?

Ticari eşya ve yolcu taşımacılığında mesleki yeterlilik belgesine sahip sürücüler için 66 yaş sınırı, 31 Aralık 2023’e kadar “69 yaşından büyük olmamak” şeklinde değiştirilecek.

Kaç yaşından sonra araba kullanmak yasak 2024?

Yapılan değerlendirme sonucunda başvuruları uygun bulunan sürücülerin mesleki yeterlilik belgelerinin geçerlilik süresi, 31.12.2024 tarihini geçmemek üzere 68 (altmış sekiz) yaşına kadar uzatılır.

Src belgesi ne kadar 2024?

İstenilen belge, sertifika sınıfı, temel ücret, KDV dahil

Src cezası ne kadar 2024?

SRC Belgesi 2024 Cezaları Buna göre; 2024 yılı SRC Belgesi olmadan araç kullanmanın cezası şoför için 2.250 TL. Şirket için 5.679 TL. Toplam 7.

Şoförün yaşı uzatıldı mı?

31 Aralık 2023 tarihine kadar ticari araç sürücüleri için 66 yaş alt sınırı 69 yaş alt sınırından itibaren geçerli olacak.

Otobüs şoförü kaç yaş sınırı?

Büyük otobüsleri kullanan herkes 24 yaşından büyük olmalıdır. Bu yaş sınırı SRC sertifikası almak için bir engel değildir, ancak büyük bir otobüsü kullanmanın yaş sınırı 24 olduğu için cezalarla birlikte gelir. Aksi belirtilmediği sürece, yetişkin olarak kabul edilen ehliyet sahibi kişiler istisnalar dışında 18 yaşından büyük olmalıdır.

Yaşlılar kaç yaşına kadar ehliyet alabilir?

Sürücü belgesi için üst yaş sınırı yoktur.

Psikoteknik kaç yaşına kadar alınır?

Psikoteknik sertifikası için yaş sınırı var mı? Yolcu taşımacılığında çalışan sürücüler en az 26 yaşında ve 63 yaşından küçük olmamalıdır. Diğer tüm ticari araçlar için yaş sınırı 18 ile 63 arasındadır.

Kaç yaşından sonra ehliyet iptal edilir?

AB’ye uyum kapsamında ehliyet 18 yaşında sona eriyor ve aynı ehliyetle 100 yaşına kadar araç kullanmak mümkün. Bu süre içerisinde sürücü tam donanımlı bir hastaneden sağlık raporu alacak ve direksiyon sınavlarına girecek.

Src yaşı kaç?

4925 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 32. maddesi, sürücüler için öngörülen özel koşullar altında yaş sınırlarını açıkça tanımlamaktadır. Buna göre, SRC almak için alt yaş sınırı 18 yaş üstüdür. Üst yaş sınırı ise azami 66 yaştır.

80 yaşından sonra araba kullanmak yasak mı?

Sürücü belgesi olan vatandaşlar için önemli bir değişiklik yapıldı. 80 yaş ve üzeri sürücüler için sürücü belgesi yenileme süresi iki yıla düşürülürken, ticari taşımacılık yapan 69 yaş üstü sürücülerin araç kullanmasına izin verilmiyor.

Tır kullanma yaşı kaç?

Kamyon ehliyeti kaç yaşında alınabilir? Kamyon ehliyeti alma yaşı 21’dir. Kamyon ehliyeti CE sınıfı ehliyetle alınabilir. CE sınıfı ehliyet, araçlara takılı römork veya yarı römorklardan oluşan ve azami yük ağırlığı 750 kg’ı aşan kombine araçları kullananlara verilir.

Src muafiyeti süresi ne zaman bitiyor?

Src belgesinin kullanım süresi Diğer Src1, Src2, Src3 ve Src4 belgeleri için bir zaman sınırı yoktur. Süre sadece yaşla ilgilidir. SRC belgesi alan kişiler 66 yaşına geldiğinde SRC belgeleri sistemden otomatik olarak kaldırılır. Yani ticari araç kullanmak için 66 yaşından büyük olunamaz gibi görünüyor.

SRC belgesi süre uzatımı nasıl yapılır?

Değerlendirme sonucunda başvuruları uygun görülen sürücülerin SRC türü mesleki belgeleri, onay tarihinden itibaren bir (bir) yıl süreyle uzatılır ve belgeler e-Devlet sistemi üzerinden düzenlenir.

Src belgesinin süresi doldu ne yapmalıyım?

Eğitimlerini tamamlayan sürücüler 2 yıl içerisinde toplam 4 sınava girme hakkına sahiptir. Sınav hakları veya 2 yıl dolduğunda sürücüler SRC kurslarına tekrar kayıt yaptırmalı ve eğitimlerini tamamlamalıdır.

Şoförün yaşı uzatıldı mı?

31 Aralık 2023 tarihine kadar ticari araç sürücüleri için 66 yaş alt sınırı 69 yaş alt sınırından itibaren geçerli olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir